PARADAJZ

Mnogi i dalje raspravljaju da li je paradajz ustvari voće ili povrće, ali to ne umanjuje njegove pozitivne efekte na naše zdravlje. Prirodni paradajz, bez tretiranja pesticidima, gotovo da je neizostavan deo zdravog obroka. Danas na tržištu imamo veliku ponudu raznog voća i povrća, ali jako mali broj ljudi ima uvid u sam način proizvodnje, odnosno da li je proizvod sa tezge tretiran po svim standardima i da li je bezbedan za konzumiranje.

Proizvodnja prirodnog paradajza

Paradajz proizveden kroz sistem akvaponije u potpunosti je zdrav i bezbedan za upotrebu i sadrži maksimalnu količinu nutrijenata koju može da ima ova biljka. Ovako proizveden prirodni paradajz, ima karakterističan ukus domaćeg paradajza i poslužiće kao savršen dodatak jelima u svakom obliku.

Kompletan sistem akvaponije, baziran je na simbiozi biljaka i riba, koje savršeno funkcionišu u odgovarajućim uslovima. Sama proizvodnja bazirana je na razvoju biljke dodatkom prirodnog đubriva, nastalog od otpada koje stvaraju ribe i mikrobiotičkog otpada (biljnih ostataka).

Prirodni paradajz proizveden na ovaj način ima više benefita po naš organizam:

 • Snižava krvni pritisak

  Konzumiranje jedne čaše neposoljenog soka od paradajza može pomoći u snižavanju krvnog pritiska.

 • Čuva srce

  Pored likopena, paradajz obiluje i vitaminom C i time smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Vitamni B6 koji je prisutan u paradajzu pobrinuće se da vaši krvni sudovi budu zdravi i na taj način dodatno umanjiti rizik od bolesti srca.

 • Utiče na nivo holesterola

  Sok od 100% prirodnog paradajza smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, a sa druge strane podiže nivo dobrog holesterola.

 • Čisti organizam

  Paradajz blagotvorno deluje na rad bubrega i jetre i samim tim podstiče čišćenje organizma, odnosno izbacivanje toksina iz našeg organizma.

Prodaja paradajza na veliko

Proizvodimo veće količine paradajza i naši kapaciteti mogu da zadovolje potrebe većeg broja potrošača. Prodaja paradajza na veliko obavlja se po unapred dogovorenim uslovima, a isporuka se vrši na teritoriji Srbije. Cena paradajza kreće se u zavisnosti od potreba i potražnje tržišta. Ukoliko vas interesuje kupovina paradajza na veliko budite slobodni da nas kontaktirate.