ČERI PARADAJZ

Iako ga najčešće vidimo kako krasi tanjire mnogih restorana, čeri paradajz nije samo ukrasno povrće. Naprotiv. Čeri paradajz ima veću količinu nutrijenata od običnog paradajza, a pored toga bogat je mineralima i vitaminima. Zbog takvih svojstava sve više se koristi u ishrani kao sastavni deo zdravog obroka, a stim u vezi potrebno je sve više pažnje usmeriti u sam način proizvodnje.

Proizvodnja prirodnog čeri paradajza

Čeri paradajz proizveden kroz sistem akvaponije u potpunosti ispunjava standarde koji se tiču proizvodnje zdrave i prirodne hrane. Kombinacijom tradicionalne akvakulture i hidroponije (kultivacije biljaka na vodi) stvara se simbioza biljaka i riba, čiji su krajnji rezultat zdravi plodovi namenjeni širokom tržištu.

Plod čeri paradajza dobijen kroz akvaponija sistem je slatkastog ukusa, zahvaljujući odlično izbalansiranom odnosu šećera i ukupnih kiselina. Sadrži karakterističan miris domaćeg paradajza i savršeno se uklapa u različite vrste salata.

Prirodni čeri paradajz iz “naše kuhinje” ima više pozitivnih efekat na organizam:

 • Bogat vitaminima i mineralima

  Čeri paradajz bogat je mineralima kao što su: gvožđe, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum,  i likopen. Pored toga bogat je i vitaminima A i C.

 • Poboljšava krvnu sliku

  Konzumiranjem čeri paradajza poboljšava se krvna slika i reguliše hipertenzija. Pored toga povoljno utiče i na organe za varenje i metaboličke procese, jer reguliše izbacivanje viška tečnosti iz organizma.

 • Usporava proces starenja ćelija

  Zbog velike količine vode u sebi u iznosu od čak 94% i uz prisutnost vitamina A i C, čeri paradajz čisti limfu i usporava starenje ćelija.

 • Sprečava nastanak tumora

  Mineral likopen koji se nalazi u čeri paradajzu, odličan je antioksidans i pomaže u sprečavanju nastanka tumora prostate, a takođe sprečava i pojavu lošeg holesterola.

Prodaja čeri paradajza na veliko

Proizvodimo veće količine čeri paradajza i sa svojim kapacitetima u mogućnosti smo da zadovoljimo i najzahtevnija tržišta. Prodaja čeri paradajza na veliko obavlja se po unapred dogovorenim uslovima. Isporuku čeri paradajza vršimo na teritoriji cele Srbije. Cena čeri paradajza kreće se u zavisnosti od potreba tržišta. Ukoliko vas interesuje kupovina čeri paradajza na veliko slobodno nas kontaktirajte.